5 letních tipů s pejskem

 

Každý asi trávíte s vaším chlupáčem léto nějak jinak. Někdo chodí na túry do hor, někdo celé léto proleží u moře či u rybníka a někdo zase jen leží u telky a sjíždí jeden seriál za druhým. Co máme ale my pejskaři společného? Venčíme !! A tak vám přinášíme pár rad a tipů jak zvládnout léto se psem a nezbláznit se z toho.

  1. Venčete buď ráno nebo večer

Asi většina z nás se už setkala se spálenými tlapičkami nebo přehřátím. Proto je nejlepší pejska venčit brzo ráno nebo pozdě večer, kdy není takové horko. Já osobně používám trik: dotknete se povrchu, po kterém má pejsek chodit (např. chodník) a pokud neudržíte dlaň déle jak 10 sekund, je tento povrch nevhodný pro procházku a mohl by ublížit. 

Tip: U nás na salonku si můžete zakoupit balzám na tlapky Wildwash, který zmírňuje bolest, otok a zároveň tlapku chrání. Nebo skvělý profesionální letní sprej - ten zase pomáhá při zklidnění a výživě srsti. 

Clipped Paw Balm 1

  1. Voda

Pejsek by měl mít celý den přístup k vodě neustále. Pokud tedy plánujete delší výlet, určitě s sebou nezapomeňte lahev s vodou. A jak poznat, že je pejsek dehydrovaný? Jednoduše mu otevřete tlamu, aby byla vidět sliznice nad zuby a prstem na ni lehce zmáčkněte. Sliznice by po stisku prstem měla co nejrychleji zpátky zčervenat. Doba se udává v řádech sekund. Tento rychlotestík je bohužel možný jen u pejsků co nemají silně pigmentovanou sliznici.

Tip: cestovní miska Kiwi Walker – dvě skládací mističky v praktickém cestovním balení. I tu můžete zakoupit u nás na salonku v modré, růžové či oranžové barvě.

TVL-863_TravelDoubleBowl_Orange_6

  1. Koupání ve vodě

Koupání je super věc. Pejsek se ochladí, unaví a při tom pěkně posiluje svaly bez toho, aby přetěžoval kosti a klouby. Pojďme si ale říct, že ne každý pejsek je milovníkem vody. A ani, byť s dobrým úmyslem, neměli bychom jej nutit. Je pár pravidel které bychom měli dodržovat:

  • Nepouštějte pejska do vody když je rozhicovaný - mohl by nastat teplotní šok, který by nemusel dopadnout dobře. Daleko lepší je, si na chvíli sednout do stínu, aby se chlupáč zklidnil a až poté do vody vlézt.
  • Opakování je matka moudrosti - pejska do vody nenuťte ani neházejte.
  • Hlídejte, aby se při plavání příliš nevysílil, mohlo by dojít k utonutí.
  • Vyberte vhodné místo. Určitě byste se taky nešli vykoupat do rybníka se špinavou vodou a vysokými břehy.
  • Mějte s sebou vždy čistou vodu, které se pejsek může kdykoliv napít.
  1. Pes v autě

Nikdy nenechávejte pejska v autě!!! Teplota uvnitř se zvyšuje daleko rychleji, než venku a i malá chvilka se může stát osudnou.

  1. Chladící pomůcky

V dnešní době existuje spoustu pomůcek na ochlazení pejska. Můžete mu například pořídit chladící podložku či hračku. Někdo pořizuje i malé dětské bazénky a lze i zamrazit různé ovoce, zeleninu, tvaroh nebo pyré do lízacích podložek. Způsobů je spousta a nápadům se meze nekladou. Určitě dokážete vymyslet i něco, co bude bavit vašeho chlupáče.

Tip: u nás najdete několik velikostí chladících podložek a několik druhů i obtížností lízacích podložek LickiMat. Stačí si jen vybrat. 

lickimat_dog_900