7 nejlepších filmů o psech...

..., které by měl vidět každý pejskař

Přinášíme Vám několik tipů na dlouhé chvíle, ať už bude pršet, sněžit nebo jen nebudete mít "do čeho píchnout". Je opravdu hodně filmů se psy, nicméně vypíchneme ty nejznámější, které určitě stojí za zhlédnutí!!!

  • Psí poslání

Tento film z roku 2019 zná většina pejskařů. Už při jeho uvedení do kin vzbudil velmi kladné ohlasy a nenechal jediné oko suché. Film vypráví o tom, že každý pes na tomto světě má svoje poslání. Tím posláním je narodit se nějakému páníčkovi a činit ho šťastným po celý život. Jak už to ale bývá, psí život není tak dlouhý jako ten lidský. :( Co když se ale můžete se svým nejmilejším psem setkat znovu a to jen v těle jiného chlupáče? No... to už musíte zjistit samy. Je to velký doják, ke kterému se budete rádi vracet.

  • Hačikó – příběh psa

Jeden z těch smutnějších filmů je Hačikó. Vypráví o Akitě inu, která každý den doprovází svého pána na nádraží a odpoledne na něj znovu čeká. Bohužel jednoho dne se její pán nevrátí. Tento film byl inspirován skutečnou událostí a na nádraží, kde Hačikó dlouhá léta čekal je na jeho počest postavena socha. Je to doják o psí lásce a věrnosti, který určitě nezanechá jedno oko suché.

  • Čivava z Beverly Hills

No řekněte, kdo byste nechtěl být rozmazlená a opečovávaná čivava na výslunní Beverly Hills? Hlavní postavou je malá bílá čivava jménem Chloe žijící se svou velmi bohatou paničkou Vivian. Ta ale potřebuje odjet a Chloe bude mít na starost Ráchel. Tedy neteř Vivien. Ráchel vyrazí s kamarádkami do Mexika a Chloe musí s ní. To se jí ale nelíbí a rozhodne se utéct. Až tehdy ale zjistí, co je to skutečný psí život. Tento film je příjemná oddechovka pro celou rodinu.

  • 101 a 102 dalmatinů

Dvoudílná animovaná pohádka, kterou všichni známe hlavně z dětství. Roger a Anita spolu randí a láska se objeví i mezi jejich dalmatiny Pongem a Perditou. Ti spolu mají spoustu puntíkatých štěňátek na které si brousí zuby zlá Cruela De Vil a chce si z nich udělat kožich. Podaří se zachránit štěňátka před zlým osudem? Film se dočkal v roce 1996 i hraného zpracování. Takže pokud máte radši hrané filmy, pak je tu alternativa právě pro vás'

  • Marley a já

Rodinná komedie, kde v hlavních rolích hrají oblíbená dvojice Jenifer Aniston a Owen Wilson. John a Jenny se dlouho snaží o miminko ale jelikož se jim to nedaří, pořídí si štěně labradora - Marleyho. Ten je tak trochu neřízená střela. Neposlouchá, žere co nemá a dělá jeden průšvih za druhým. Roky ubíhají a Marley je svědkem spousty změn. Jenny otěhotní, ale záhy zase potratí, John se mezitím stane známým sloupkařem, Jenny opět otěhotní a narodí se jim krásný chlapeček, následují další dvě děti a stěhování do Pensylvánie. Bohužel i Marley stárne a z blázna se stává pes do nepohody.

  • Gump – pes, který naučil lidi žít

Určitě musím zmínit i tento český film podle knižní předlohy Filipa Rožka. Vypráví o voříškovi, kterého odhodí do popelnice i s jeho sourozenci. Najde ho Béďa, člověk který přespává v chatové oblasti ve staré maringotce a postará se o něj. Když ale Béďovo „přítelkyně“ zjistí, že se v době její nepřítomnosti u nich objevil někdo navíc, snaží se Gumpa zbavit. To se jí podaří a jednou v noci ho pošle nákladním vlakem pryč. Gump se ale nevzdá a ze všech sil se snaží vrátit k Béďovi. Uspěje? Najde ztraceného pána? Prožijte s Gumpem jeho strastiplnou cestu, kde potká spoustu nových přátel a zažije spoustu dobrodružství.

  • Řekni to psem

Celkem nová česká komedie z roku 2022 se stala jedním z mých nejoblíbenějších filmů o psech. V hlavních rolích se představí Berenika Kohoutová (Dita) a Štěpán Benoni (Petr). Dita by hrozně chtěla miminko se svým přítelem Filipem. Ten jí ale místo těhotenství dá Border kolii. Bohužel tím chce jen zamaskovat, že si našel někoho jiného. Dita se tedy snaží vyrovnat nejen s rozchodem, ale i s novým členem domácnosti. Do té doby totiž považovala pejskaře za dost směšné a nesnášela psí exkrementy. Ve stejném domě ale bydlí i Petr... také s border kolií Agatou. Dita časem pozná, že Petr je celkem fajn chlap a že k němu chová stejnou náklonost jako jejich psi. Nakonec všechno dobře dopadne. 

Tak zase příště...